top of page

Wilt u meedoen of meer informatie?

Heeft u diabetes type 2 en overgewicht/obesitas, en bent u in bezit van een smartphone? Dan bent u mogelijk geschikt voor ons onderzoek. Voor deelname en meer informatie kunt u contact opnemen met: TimedOnderzoek@erasmusmc.nl. Dan helpen wij u verder! 

Olive Appetizer

Als u meedoet met het onderzoek, dan zult u een jaar lang in groepsverband en onder begeleiding van een diëtist gaan afvallen. Hiervoor zijn meerdere chats (individueel en als groep), groepsbijeenkomsten en metingen ingepland. Daarnaast krijgt u een handige, door ons ontwikkelde app en het Voedings- en Leefstijlboek van de Diëtisten Coörperatie Nederland (DCN). Welke van de twee diëten u zult gaan volgen, wordt bepaald door middel van een loting. U en de onderzoekers hebben dus geen invloed op de uitkomst. 

Wat houdt het in?

Hospital

Bij deelname aan het onderzoek, vragen wij u om vier keer naar het Erasmus MC te komen. In het Erasmus MC worden lichaamsmetingen en bloedafnames gedaan. Daarnaast vragen wij u een aantal digitale vragenlijsten in te vullen. Vanzelfsprekend hopen wij dat u actief deelneemt aan het onderzoek en komt opdagen bij de chats en groepsbijeenkomsten. 

Wat zijn onze verwachtingen?

Fruits and Cheese_edited.jpg

Waarom dit onderzoek?

Huidig onderzoek laat zien dat een specifieke vorm van intermitterend vasten (na het avondeten niet eten) veel potentie heeft voor mensen met prediabetes. Wij vragen ons af of dit ook het geval is voor mensen met diabetes type 2. Hetzelfde geldt voor het matig koolhydraatbeperkt Mediterraan dieet. Uiteindelijk hopen we met het onderzoek weer een nieuwe behandelmethode te kunnen aanbieden aan onze patiënten.

bottom of page