Wilt u meedoen of meer informatie?

Heeft u type 2 diabetes en overgewicht/obesitas, en bent u in bezit van een smartphone? Dan bent u mogelijk geschikt voor ons onderzoek. Voor deelname en meer informatie kunt u contact opnemen met: m.hummel@erasmusmc.nl. Daarna helpen wij u verder. Wilt u graag wat meer informatie over het onderzoek? Lees dan verder! 

Olive Appetizer

Als u meedoet met het onderzoek, dan zult u voor een jaar lang in een groep en onder begeleiding van een diëtist gaan afvallen. Hiervoor krijgt u meerdere (groeps)chats, groepsbijeenkomsten en metingen. Daarnaast krijgt u een handige, door ons ontwikkelde app en het Voedings- en Leefstijlboek van de Diëtisten Coörperatie Nederland (DCN). Welke van de twee diëten u zult gaan volgen, wordt bepaald door middel van een loting. U en de onderzoekers hebben dus geen invloed op de uitkomst. Maar wees gerust, beide diëten zijn kwalitatief goed!

Wat houdt het in?

Hospital

Bij deelname aan het onderzoek, vragen wij u vier keer naar het Erasmus MC te komen. In het Erasmus MC komt u dan voor lichaamsmetingen en bloedafnames. Daarnaast vragen wij u een aantal digitale vragenlijsten in te vullen. Vanzelfsprekend hopen wij dat u actief deelneemt aan het onderzoek en komt opdagen bij de chats en groepsbijeenkomsten. 

Wat zijn onze verwachtingen?

Fruits and Cheese_edited.jpg

Waarom dit onderzoek?

Huidig onderzoek laat zien dat een specifieke vorm van intermitterend vasten (na het avondeten niet eten) veel potentie heeft voor mensen met prediabetes. Wij vragen ons af of dit ook het geval is voor mensen met type 2 diabetes. Hetzelfde geldt voor het Mediterraan, koolhydraatbeperkt dieet. Uiteindelijk hopen we met het onderzoek weer een nieuwe behandelmethode te kunnen aanbieden aan onze patiënten.